Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Koetsveldstraat 4 in Doesburg 6981 BG

Koetsveldstraat 4

6981 BG Doesburg
Vraagprijs € 198.500,- k.k.
Verkocht o.v.

Omschrijving

Zoek je wat bijzonders, dan is dit je kans. Oud pakhuis voorzien van een mooie voorgevel met hoofdzakelijk midden negentiende-eewse kenmerken en uitstekende ligging in het historische stadscentrum van Doesburg. Het woonhuis is voorzien van diverse oude bouwelementen, eiken gebinten, balkenplafonds, paneeldeuren, hijsrad en een gewelfde kelder. Ervaar de grandeur van dit Gemeente moment met...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1585 Woonoppervlakte 182 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Zoek je wat bijzonders, dan is dit je kans. Oud pakhuis voorzien van een mooie voorgevel met hoofdzakelijk midden negentiende-eewse kenmerken en uitstekende ligging in het historische stadscentrum van Doesburg. Het woonhuis is voorzien van diverse oude bouwelementen, eiken gebinten, balkenplafonds, paneeldeuren, hijsrad en een gewelfde kelder. Ervaar de grandeur van dit Gemeente moment met oorspronkelijke bouwjaar 1585. Het woonhuis is uitermate geschikt om wonen en werken te combineren in een heerlijke woonomgeving.

De Koetsveldstraat is een rustige straat , op loopafstand van alle voorzieningen die de Hanzestad Doesburg je kan bieden. Stadspark, IJsselkade, winkels en restaurants op enkele minuten loopafstand.

We nemen je graag mee door de woning:

via de entree komt je in een gang, deze biedt toegang naar de inpandige berging, woonkamer en gewelfde kelder. De inpandige berging heeft openslaande deuren naar de Koetsveldstraat. De woonkamer met gashaard en authentiek balkenplafond is aan de voorzijde van het woonhuis gelegen en is momenteel in gebruik als atelier. Aan de achterzijde van het woonhuis is de keuken gelegen, deze is uitgerust met een eenvoudige keuken opstelling. Achter in de gang heb je toegang naar het toilet en via een luik kom je in de gewelfde kelder waar de oorsprong van het woonhuis in 1585 waarschijnlijk is begonnen.

Via een vaste trap kom je op de overloop van de eerste verdieping, de verdieping bestaat uit drie separate ruimtes. De voorzijde van de ruimtes zijn voorzien van fraaie raampartijen. Indien je de begane grond als werkruimte wil gebruiken is deze ruimte zeer goed te gebruiken als living. Ook het creëren van diverse slaapkamer behoort tot de mogelijkheden.

De tweede verdieping is tevens bereikbaar met een vaste trap, via de overloop kom je in een vrije ruimte met oude gebinten, hijsrad en verhoogde dakkapel, aan de voorzijde is nog een slaapkamer gelegen, via een tussen portaal is het knusse dakterras bereikbaar, vanuit het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Martini kerk van Doesburg. Aan de achterzijde van het tussen portaal ligt een bergruimte en eenvoudig uitgevoerde badkamer.

Bijzonderheden:
- Gemeente monument.
- Bouwjaar 1585.
- Uitermate geschikt woonhuis om wonen en werken te combineren.
- Grandioze ligging in de historische binnenstad.
- Het betreft een klushuis.
- Voorzien van gaskachels.
- Gewelfde kelder.

Redengevende beschrijving Gemeente monument.

Situering
Pand gelegen aan de Koetsveldstraat binnen de historische binnenstad van Doesburg. Het pand heeft gemeenschappelijke bouwmuren met de buurpanden en staat met de voorgevel in de rooilijn aan de straat. Het fungeert als woonhuis.

Hoofdopzet
Object is een tweelaags pand met L-vormige plattegrond met een lijstgevel en dakschild aan de straat. Het heeft een zadeldak met de nokrichting haaks op de straat en een deel evenwijdig aan de straat. Het gebouw heeft een begane grond, verdieping en een zolder, de aanwezigheid van een kelder kon niet vastgesteld worden.
Historie
De Koetsveldstraat is gelegen binnen de kern van de historische stad die in 1237 stadsrechten kreeg en kort ervoor moet zijn gesticht. De straat kent afwisselend bedrijfsmatige panden en woonhuizen, waarbij de panden aan de oostzijde oorspronkelijk bijgebouwen waren van de panden aan de Philippus Gastelaarstraat.
Beknopte bouwgeschiedenis
Pand dat vermoedelijk (aan de hand van vorm, schaal, kapvorm, muurankers) uit de zeventiende of achttiende eeuw kan dateren en dat vermoedelijk in de negentiende eeuw een aangepaste voorgevel kreeg. De wageningang rechts is wellicht in de jaren dertig van de twintigste eeuw tot stand gekomen. In 1984 is het pand verbouwd tot woning, in 1986 is het zadeldak van het bouwdeel links naar rechts uitgebreid met een zadeldak parallel aan de straat.

Exterieur
Het pand heeft een gepleisterde voorgevel van twee bouwlagen hoog en drie vensterassen breed en met een vierde vensteras met wagendeur geheel rechts.
Het linker deel heeft op de begane grond twee schuifvensters met wisseldorpel, vierruits onderramen en tweeruits bovenramen. De vensters hebben houten onderdorpels. In de kozijnen zijn sponningen aanwezig van (verdwenen) luiken. Rechts van de vensters is de entree gesitueerd, voorzien van een recente paneeldeur met geprofileerd kalf en tweeruits bovenraam. Geheel rechts is een wagenopening met dubbele deuren en boven een ongeprofileerd kalf een tweevaks bovenlicht met tweeruits ramen. De deuren en het bovenlicht zijn na 1990 vervangen.
Het linker deel van de gevel heeft op de eerste verdieping symmetrisch geplaatste vensteropeningen, die niet stroken met de vensterpositionering op de begane grond. Centraal een voormalige hijsopening, nu voorzien van twee openslaande ramen tot aan de vloer, maar waarin in een eerder stadium luiken hebben gedraaid, passend bij de hijskapel op zolder en het voormalige bedrijfsmatige karakter van het pand. Het centrale venster wordt geflankeerd door vensters met vierruits schuiframen. Geheel rechts, boven de wagendeuren, een brede, voormalige hijsopening. Hierin twee draairamen tot aan de vloer, maar waarin in een eerder stadium luiken hebben gedraaid. De huidige ramen zijn na 1990 vervangen.
Ter hoogte van de vloeren zijn gesmede staafankers toegepast met een enkel anker in de vorm van: )( .De gevel wordt aan de bovenzijde afgesloten met een bakgoot op klossen en een dakschild. In 1990 waren onder de goot in de borstwering nog drie kleine luikopeningen met ramen aanwezig, deze zijn naderhand dichtgemetseld en gepleisterd. Boven het middelste venster steekt op zolderniveau een hijskapel met overkapte windas door de goot. De hijskapel is gedekt met een zadeldak met dakpannen. Alle dakvlakken zijn belegd met roodgebakken oude holle pannen.
De achtergevel is gepleisterd en op de eerste verdieping voorzien van moderne houten vensters met tweeruits draairamen. Op de begane grond, grenzend aan een open plaats achter Roggestraat 16, zorgt een tweevaks venster met klepramen voor daglichttoetreding. De gevel is voorzien van gesmede, rechte muurankers met omgekrulde einden. De gevel wordt met een zinken bakgoot afgesloten. In het dakschild boven de goot is een moderne tweevaks dakkapel opgenomen. Het dakvlak is met rode oude Hollandse pannen belegd.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 198.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Bouwjaar 1585 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in centrum Indeling Woonoppervlakte 182 m² Perceeloppervlakte 74 m² Gebouwgebonden buitenruimte 8 m² Inhoud 372 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Balkon Ja Energie Isolatie Voorzetramen Warmwater Elektrische boiler eigendom Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Doesburg Sectie C Perceelnummer 1561 Oppervlakte 74 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.